از آنجایی که هم عظمت و شکوه تاریخ در آن پیدا است و هم با معیارهای زندگی مدرن سازگاری دارد، طراحی نما نئوکلاسیک یکی از بهترین گزینه‌ها برای طراحی نما ساختمان است|چینه ایوان پردیس

طراحی نما نئوکلاسیک توسط چینه ایوان پردیس

طراحی نمای نئوکلاسیک یکی از سبک‌های محبوب در طراحی نما ساختمان محسوب می‌شود. ویژگی مهم این سبک احیای شکوه و عظمت معماری کلاسیک و ترکیب آن با نیازهای دنیای مدرن است. در معماری نما این سبک شباهت بسیار زیادی با معماری کلاسیک دارد اما به خاطر انعطاف پذیری بیشتر، کاربردی تر است.

آنچه در این مطلب می خوانید عبارت است از: 

توضیحی کوتاه در مورد سبک نئوکلاسیک

نما نئوکلاسیک چه ویژگی هایی دارد؟

اصول طراحی نما نئوکلاسیک

تفاوت سبک کلاسیک و نئوکلاسیک

هزینه طراحی نما نئوکلاسیک

چه متریالی برای طراحی نما نئوکلاسیک استفاده می شود؟

سخن پایانی

طراحی نما نئوکلاسیک همانند طراحی نمای کلاسیک ساختمان یکی از محبوب ‌ترین انواع سبک نمای ساختمان  در سراسر جهان است. بسیاری از ساختمان‌های مشهور جهان مثل کاخ سفید در ایالات متحده آمریکا با استفاده از همین سبک معماری طراحی شده‌اند. در این مطلب ابتدا با ریشه و اصول معماری نئوکلاسیک آشنا شده و سپس به سوالاتی مثل هزینه طراحی نمای نئوکلاسیک و نحوه اجرا آن پاسخ خواهیم داد.

بسیاری از ساختمان های معروف در سرتاسر دنیا با استفاده از سبک نئوکلاسیک طراحی شده اند که نمونه ی آن را در عکس که متعلق به کاخ سفید ایالات متحده آمریکاست مشاهده خواهید کرد|چینه ایوان پردیس

 

 

توضیحی کوتاه در مورد سبک نئوکلاسیک

سبک معماری نئوکلاسیک همانطور که از نام آن پیدا است ریشه در سبک معماری کلاسیک دارد. خود معماری کلاسیک به نوعی تلفیقی از معماری شرق و غرب بود که قدمت آن به زمان یونان و روم باستان برمی‌گردد. به همین دلیل بسیاری از المان‌های معماری شرقی را نیز می‌توان در این سبک از معماری مشاهده کرد. در طول تاریخ، معماری کلاسیک همواره مورد توجه فرهنگ‌های مختلف قرار داشته و سبک‌های معماری گوناگونی با الهام گرفتن از اصول طراحی کلاسیک ابداع شدند.

تا این که در نیمه دوم قرن هجدهم و اوایل قرن نوزدهم، سبک نئوکلاسیک با احیای معماری کلاسیک پایه گذاری شد. البته قبل از ظهور نئوکلاسیک، سبک‌های معماری رنسانس و باروک نیز با توجه به اصول معماری کلاسیک شکل گرفته بودند؛ اما چیزی که نئوکلاسیک را از این سبک‌ها متمایز می‌کند، حذف تجملات و المان‌های اضافه از اواخر دوره باروک است. اصول معماری نئوکلاسیک ضمن وفاداری به اصول پایه‌ای معماری کلاسیک، خود را با کاربردهای طراحی نمای مدرن نیز هماهنگ کرده است.

در واقع دلیل فراوانی این سبک از معماری در ساختمان‌های دولتی ایالات متحده آمریکا نیز همین است. چرا که پس از اعلام استقلال، کشور تازه تأسیس آمریکا قانون اساسی خود را بر اساس دموکراسی موجود در یونان و روم باستان پایه گذاری کرد. در نتیجه آنها می‌خواستند با استفاده از معماری نئوکلاسیک هم ادای دینی به ریشه شکل گیری تمدن نوظهور خود داشته باشند و هم با نگاهی به آینده مسیر پیش رو را ترسیم کنند.

 

 

نما نئوکلاسیک چه ویژگی هایی دارد؟

همانطور که بالاتر اشاره کردیم معماری کلاسیک کاملاً الهام گرفته از معماری کلاسیک یونان و روم باستان است. به همین دلیل نقاط اشتراک زیادی بین این دو سبک دیده می‌شود که در بررسی ویژگی‌های نمای نئوکلاسیک آن را مرور می‌کنیم.

• اجرای دوبلکس:

اگرچه نمی‌شود آن را جزو اصول معماری نئوکلاسیک دانست، اما اکثر ویلاهایی که با این سبک اجرا می‌شوند به شکل دوبلکس طراحی شده‌اند.

طراحی نما نئوکلاسیک ویژگی های متعددی دارد که یکی از آن ها اجرای دوبلکس است چون اکثر ویلا ها با این سبک به شکل دوبلکس طراحی میشوند|چینه ایوان پردیس

• تقارن:

یکی از اصول پایه در معماری کلاسیک حفظ و رعایت تقارن در اجزای مختلف ساختمان بوده است که معماری نئوکلاسیک نیز به آن وفادار مانده است؛ بنابراین اولین چیزی که در طراحی نما نئوکلاسیک نظر بیننده را بخود جلب خواهد کرد، همین نظم و تقارن در طراحی ستون‌ها، پنجره‌ها و معماری نمای ساختمان است.

از آن جایی که طراحی نما نئوکلاسیک الهام گرفته از سبک کلاسیک می باشد، همچنان نظم و تقارن پنجره ها را حفظ کرده و یکی از اصول اصلی آن است|چینه ایوان پردیس

• ستاوند:

ستاوند به مکان‌هایی از ساختمان گفته می‌شود که مانند ایوان در مقابل درب ورودی قرار دارند و با ستون‌ها و سقف بلند پوشیده شده‌اند. در واقع می‌شود آن ها را نوعی سایه بان دانست که فضای مناسبی را برای وقت گذراندن در محیط بیرون از خانه فراهم می کنند.

• ستون‌های بلند:

باز هم مانند معماری کلاسیک، در معماری نئوکلاسیک هم ستون‌های بلند یکی از امضاهای این سبک محسوب می‌شوند. تقریباً در همه بناهای شناخته شده که از این سبک نما در معماری استفاده کرده‌اند، می‌توانید ستون‌های گرد و بلندی را ببینید که البته در مقایسه با سبک کلاسیک از تزئینات کمتری برخوردار هستند.

• سنتوری:

در قسمت جلویی ساختمان‌هایی که از نمای نئوکلاسیک استفاده می‌کنند، از یک سردر نسبتاً بزرگ و حالت مثلثی شکل استفاده می‌شود که به آن سنتوری می‌گویند. اطراف سنتوری با قرنیز مرزبندی می‌شود و در قسمت میانی آن نیز می‌شود از طرح‌های تزئینی مثل مجسمه‌های اساطیری یونان باستان استفاده کرد.

• نظم و ترتیب پنجره‌ها:

یکی دیگر از اصول معماری نئوکلاسیک که بر نظم و تقارن تاکید دارد، رعایت فاصله بین پنجره‌ها با یکدیگر است. در طراحی نما به سبک نئوکلاسیک سعی می‌شود تا جای ممکن همه پنجرها با نظم و قاعده مشخصی در ساختمان قرار بگیرند.

یکی از قاعده های مشخص طراحی نما نئوکلاسیک رعایت فاصله ی بین پنجره ها می باشد و کلیه پنجره ها بایستی با نظم به خصوصی در ساختمان قرار بگیرند|چینه ایوان پردیس

• پنجره‌های دو لنگه:

ویژگی دیگر پنجره‌ها در معماری نئوکلاسیک دو لنگه بودن آن‌ها است. اگرچه انواع پنجره‌های مورد استفاده در سبک نئوکلاسیک از تنوع بالایی برخوردار هستند، اما اکثریت آنها مدل دو لنگه دارند که به سمت چپ و راست باز می‌شود.

• راهروهای ظریف و هنرمندانه:‌

معماری نئوکلاسیک تا حد زیادی از تجملات و تزئینات اضافی فاصله گرفته است اما همچنان در برخی نقاط هنر کلاسیک به چشم می‌خورد. یکی از آنها طراحی راهروها به خصوص در قسمت ورودی ساختمان است که تلاش می‌شود تا از ظرافت و شکوه هنرمندانه‌ای برخوردار باشد.

 

 

اصول طراحی نما نئوکلاسیک

اصول طراحی نما در معماری نئوکلاسیک تا حد زیادی پایبند به اصول معماری کلاسیک است اما در عین حال سعی شده تا نگاهی به کاربرد معماری در طراحی نما مدرن نیز داشته باشد. توجه داشته باشید که معماری نئوکلاسیک خود دارای زیرشاخه‌هایی است که انواع معماری نئوکلاسیک را تشکیل می‌دهند. انواع معماری نئوکلاسیک شامل ساختمان‌های معبد مانند می‌شوند که با الهام گرفتن از معابد باستانی در روم و یونان طراحی می‌شوند.

استفاده از ستون های بزرگ، سقف های گنبد مانند، فرم های هندسی ساده و تزئینات یونانی یا رومی از اصول کلیدی طراحی نما نئوکلاسیک می باشد|چینه ایوان پردیس

معماری پالادیان از ویلاهای قرن شانزدهم در دوران رنسانس ایتالیا الهام گرفته است. جالب آن که معمار ابداع کننده این سبک یعنی اندریا پالادیو، خود از معماری بناهای تاریخی یونان و روم باستان الهام گرفته بود. معماری بلوکی کلاسیک نیز یکی دیگر از انواع معماری نئوکلاسیک محسوب می‌شود که در آن ساختمان‌ها به شکل مربع یا مستطیل‌های بزرگ طراحی می‌شوند. نمای بیرونی تشکیل شده از ستون یا طاق‌های یکنواخت است که دور تا دور ساختمان را احاطه می‌کنند. سقف این ساختمان‌ها نیز به حالت صاف و مسطح طراحی می‌شود.

این زیرشاخه‌ها در بعضی جزئیات با یکدیگر متفاوت هستند اما همگی از اصول پایه معماری نئوکلاسیک پیروی می‌کنند. در اینجا این اصول کلیدی طراحی نما به سبک معماری نئوکلاسیک را نام می‌بریم:

• استفاده از حجم‌ها در مقیاس عظیم
• استفاده از فرم‌های هندسی ساده
• ستون‌های بزرگ و دراماتیک
• اجرای تزئینات و ظریف‌کاری‌ها به سبک دوریک یونانی یا رومی
• استفاده از سقف‌های صاف و یا گنبد مانند

 

 

تفاوت سبک کلاسیک و نئوکلاسیک

بدیهی است که بزرگ‌ترین تفاوت بین سبک کلاسیک و نئوکلاسیک زمان پیدایش آن ها است. معماری کلاسیک بیش از دو هزار سال قدمت دارد در حالی که سبک نئوکلاسیک نزدیک به سیصد سال از پیدایش آن می‌گذرد. تفاوت کلیدی دیگر در این دو سبک از هنر معماری، تأکید آنها بر مفاهیم نظری یا همان تئوری‌ها است. در معماری کلاسیک، تأکید ویژه‌ای بر پیروی از تئوری می‌شود و مدام به دنبال راهی برای رسیدن به کمال مطلوب هستیم؛ اما در سبک نئوکلاسیک، کمی از تئوری فاصله گرفته و روی جنبه کاربردی اثر تمرکز می شود.

در واقع معماری نئوکلاسیک تلاش دارد تا با استفاده از اصول طراحی پایه معماری کلاسیک، ادای احترامی به هنر باستان داشته باشد و در عین حال با حذف جزئیات و تجملات اضافه، اثری را خلق کند که برای نسل فعلی کارایی بیشتری داشته باشد؛ بنابراین می‌شود معماری نئوکلاسیک را پلی بین گذشته و آینده دانست که به ما اجازه می‌دهد تا هم عظمت دنیای باستان را درک کنیم و هم از جذابیت‌های دنیای امروزی بهره‌مند شویم. در مورد تفاوت نمای مدرن و کلاسیک در مقاله ای جداگانه توضیحات لازم ارائه خواهد شد.

طراحی نما نئوکلاسیک اگرچه الهام گرفته از سبک کلاسیک است اما روی جنبه کاربردی آن در دنیای مدرن تمرکز بیشتری داشته است|چینه ایوان پردیس

 

 

هزینه طراحی نما نئوکلاسیک

یکی از نکات مثبت طراحی نما به سبک معماری نئوکلاسیک این است که در بحث هزینه طراحی نمای نئوکلاسیک می‌توانید گزینه‌های مختلف را انتخاب کنید. در واقع می‌شود گفت هزینه طراحی نمای نئوکلاسیک دارای انعطاف پذیری است و شما می‌توانید با انتخاب مصالح مختلف تا حدی در هزینه‌های خود صرفه جویی کنید. برای اطلاعات بیشتر، می‌توانید همین حالا با کارشناسان گروه مهندسین چینه ایوان پردیس تماس گرفته و سؤالات خود در مورد هزینه طراحی نمای نئوکلاسیک برای پروژه مورد نظر خود را مطرح نمایید.

 

 

چه متریالی برای طراحی نما نئوکلاسیک استفاده می شود؟

برای اجرای نمای نئوکلاسیک سبک‌های متفاوتی وجود دارند که در هر کدام از آنها از مصالح و متریال مختلفی استفاده می‌شود؛ اما به طور کلی، مرسوم است که برای ساخت ستون‌های سر به فلک کشیده در معماری نئوکلاسیک از سنگ مرمر استفاده می‌شود. همچنین مصالح کلاسیک مثل بلوک‌های سنگی، آجر و نیز از متریال اصلی برای اجرای نمای نئوکلاسیک در ساختمان محسوب می‌شوند. با این حال همانطور که بالاتر گفتیم، شما می‌توانید با استفاده از مصالح مختلف نمای نئوکلاسیک را با هزینه‌های کمتر یا بیشتر تهیه کنید.

در طراحی نما نئوکلاسیک متریال مختلفی استفاده میشود اما معمولا سنگ مرمر برای ساخت ستون های پهن و بلند به کار میرود و البته که متریال استفاده شده در این سبک نسبت به سبک کلاسیک مقرون به صرفه تر و اقتصادی تر است|چینه ایوان پردیس

 

 

سخن پایانی

از آنجایی که هم عظمت و شکوه تاریخ در آن پیدا است و هم با معیارهای زندگی مدرن سازگاری دارد، طراحی نما نئوکلاسیک یکی از بهترین گزینه‌ها برای طراحی نما ساختمان است. مهم‌ترین ویژگی‌های نمای نئوکلاسیک استفاده از ستون‌ و طاق‌های بلند، سقف مرتفع، استفاده از حجم‌های عظیم، اشکال هندسی ساده، تأکید بر تقارن و نظم و دوری از تجملات افراطی دوران معماری باروک است؛ بنابراین می‌شود گفت به طور کلی معماری نئوکلاسیک شباهت زیادی با سبک باستانی کلاسیک دارد.

اما چیزی که این دو سبک را در معماری نما از هم متمایز می‌کند، انعطاف بیشتر معماری نئوکلاسیک در برابر مفاهیم نظری است. چرا که در معماری نئوکلاسیک کاربردی بودن اثر در اولویت بالاتری قرار دارد و به همین دلیل است که امروزه همچنان از معماری نئوکلاسیک به عنوان یکی از پرطرفدارترین سبک‌های معماری در جهان یاد می‌شود.

گروه مهندسین مشاور چینه ایوان پردیس در تمامی مراحل از طراحی تا اجرا به شما کمک خواهند کرد تا ویلای خود را دقیقا به همان شکلی که می‌خواهید بسازید. طراحی، نظارت و اجرای انواع سبک‌های معماری از جمله سبک نئوکلاسیک از جمله خدمات چینه ایوان پردیس می‌باشد که برای پروژه‌های مسکونی، اداری و تجاری قابل اجرا است. با نزدیک به دو دهه تجربه، گروه مهندسین مشاور چینه ایوان پردیس یکی از شرکتهای برتر طراحی نما در حوزه ی عمران و معماری در ایران محسوب می‌شوند. شما نیز می‌توانید همین حالا با تماس با کارشناسان چینه ایوان پردیس شرایط پروژه خود را مطرح کرده و از نحوه ارائه خدمات این گروه آگاه شوید.

کلیه حقوق این وب سایت محفوظ و متعلق به مهندسین مشاور چینه میباشد.

[ طراحی وب سایت و سئو | امپریال برند ]