
تفاوت معماری داخلی مدرن و معماری معاصر
کلمات معماری مدرن و معاصر در طراحی دکوراسیون داخلی اغلب به جای یکدیگر استفاده می شوند و همانند هم هستند. با این حال، این یک افسانه است، زیرا عناصری وجود دارند که آنها را از یکدیگر متمایز می کنند.
طراحی دکوراسیون داخلی چیست؟
دکوراسیون داخلی مدرن
دکوراسیون داخلی معاصر
ویژگی های معماری مدرن داخلی
شباهت های طراحی مدرن و معاصر در طراحی دکوراسیون داخلی
تفاوت معماری مدرن و معاصر در طراحی دکوراسیون داخلی
سخن پایانی
بیشتر افراد هم اصطلاحات طراحی مدرن و معاصر را یکسان می دانند و در فرهنگ لغت هم این کلمات مترادف در نظر گرفته می شوند؛ اما برای طراحان خانه و متخصصان دکوراسیون داخلی، اصطلاحات مدرن و معاصر به دو سبک طراحی متمایز اشاره دارد. سبک مدرن به اوایل تا اواسط دهه 1900 برمی گردد ولی طراحی معاصر شامل روندهای به روز و مختص زمان حال است. در حالی که این دو سبک ویژگی های مشترکی دارند، اما تفاوت هایی نیز وجود دارد که در ادامه به آنها پرداخته شده است.
طراحی دکوراسیون داخلی چیست؟
طراحی دکوراسیون داخلی، هنر و علم طراحی و تزیین فضاهای داخلی ساختمان ها، منازل، ادارات، فروشگاه ها و سایر اماکن است. هدف اصلی طراحی دکوراسیون داخلی، بهبود زیبایی، کارایی، راحتی و عملکرد فضاهای داخلی است. این فرایند شامل انتخاب رنگها، طرحها و مدلهای مختلف برای دیوارها، کفها، درها و پنجرهها، انتخاب مبلمان، لوازم دکوری و دیگر عناصر داخلی میشود.
طراحی دکوراسیون داخلی به دو صورت حرفهای و شخصی قابل انجام است. در طراحی حرفهای، طراحان داخلی با توجه به نیازهای مشتریان و محدودیتهای فضایی و بودجه، یک طرح داخلی را طراحی میکنند. در طراحی شخصی، افراد غیرحرفهای، خودشان به صورت شخصی و بدون کمک حرفهای، دکوراسیون داخلی خانه خود را طراحی میکنند.
طراحی دکوراسیون داخلی به عنوان یک هنر و علم، بر اساس استانداردهای بینالمللی و قوانین محلی صورت میگیرد و میتواند بهبود کیفیت زندگی افراد را در فضاهای داخلی بهبود ببخشد.
دکوراسیون داخلی مدرن
سبک مدرن، طراحی و دکوراسیون داخلی ریشه در جنبش مدرنیسم دارد که از اواخر دهه 1800 آغاز شد؛ اما به طور کلی، دکوراسیون مدرن از دهه 1900 تا 1950 رواج داشت و بعدها به پست مدرنیسم تبدیل شد. در طراحی مدرن از لحاظ استراتژیک رنگهای روشن استفاده می شود.
در ساده ترین تعریف، طراحی مدرن به انعکاس هنری مدرن در فضای داخلی خانه اشاره دارد. ریشه در معماری و طراحی اسکاندیناوی و آلمان دارد و کاملاً ساده هستند. مبلمان و دکوراسیون با استفاده از مواد خنثی و رنگ های خاکی ضمن حذف جزئیات غیر ضروری، تمرکز می کنند.
نگاهی جامع به تاریخچه طراحی نما در دنیا و ایران
دکوراسیون داخلی معاصر
آنچه از آن به عنوان سبک معاصر یاد می شود، در دهه 1970 محبوب شد. در ابتدا ترکیبی از سبک ها بود قبل از اینکه به خودی خود قابل شناسایی به عنوان یک سبک مستقل شناخته شود. طراحی معاصر عناصری را از مدرنیسم و پست مدرنیسم وام گرفته است. همچنین ایده های بسیاری از سبک های دیگر مانند هنر دکو، ساختار شکنی، آینده گرایی و غیره را جمع آوری کرده است. با این حال، "سبک معاصر" همیشه در حال تغییر است با گذشت هر دهه، روند دکوراسیون روز همیشه معاصر تلقی می شود و لزوماً به یک دوره زمانی خاص گره خورده نیست. همیشه در حال تحول است که آنچه امروز اتفاق می افتد را منعکس می کند.
ویژگی های معماری مدرن داخلی
معماری مدرن داخلی یک رویکرد طراحی است که بر اساس استفاده از خطوط ساده، فرمهای هندسی، جزئیات کم و انعطاف پذیری بالا از منابع طبیعی و نور استفاده میکند. ویژگیهای معماری مدرن داخلی شامل:
۱. خطوط ساده و فرمهای هندسی:
در معماری مدرن داخلی، خطوط ساده و فرمهای هندسی به شکل دایره، مربع، مثلث و مستطیل استفاده میشوند. این خطوط و فرمها به طراحی ساده و شیک کمک میکنند.
۲. جزئیات کم:
در معماری مدرن داخلی، از جزئیات کم استفاده میشود تا ظاهری ساده و آرام را به وجود آورد. این جزئیات میتوانند شامل چراغهای ساده و بدون طرح، دکوراسیونهای کم و مبلمان ساده باشند.
۳. استفاده از منابع طبیعی:
در معماری مدرن داخلی، از نور طبیعی و منابع طبیعی دیگر مانند باد و نور خورشید استفاده میشود. این باعث میشود که طراحی داخلی انرژیمندتر و محیط زیستیتر باشد.
۴. انعطاف پذیری بالا:
معماری مدرن داخلی انعطاف پذیری بالایی دارد. این به معنی این است که طراحی داخلی به راحتی تغییر کرده و به نیازهای کاربران سازگار شود. به عنوان مثال، مبلمان قابل حرکت، پارتیشنهای جابجایی و چراغهای قابل تنظیم از ویژگیهای انعطاف پذیری معماری مدرن داخلی هستند.
۶. استفاده از تکنولوژی:
در معماری مدرن داخلی، از تکنولوژی پیشرفته استفاده میشود. به عنوان مثال، دستگاههای هوشمند، سیستمهای تهویه مطبوع و سیستمهای نورپردازی هوشمند از ویژگیهای تکنولوژی در معماری مدرن داخلی هستند.
۷. تمرکز بر فضا و سه بعدی کردن آن:
در معماری مدرن داخلی، تمرکز بر فضا و سه بعدی کردن آن از اهمیت بالایی برخوردار است. این به معنی این است که در طراحی داخلی، نه تنها به سطح و مساحت که از قبل مشخص است، بلکه به ارتفاعات و عمقها هم توجه شده و طراحی به گستردگی سه بعدی میشود.
۸. طراحی شفاف:
در معماری مدرن داخلی، از طراحی شفاف استفاده میشود. این به معنی این است که فضاهای مختلف با استفاده از شیشه، سکوریت و سایر مواد شفاف جداگانه از هم جدا نمیشوند، بلکه با یکدیگر ترکیب میشوند و یک فضای شفاف و یکپارچه ایجاد میکنند.
۹. سادگی و کمیابی:
در معماری مدرن داخلی، سادگی و کمیابی به عنوان یکی از ویژگیهای اصلی طراحی شناخته شدهاند. این به معنی این است که در طراحی داخلی، از کمترین تزئینات و دکوراسیونهای زیاد استفاده میشود و به شیوهای ساده و خلاصه ظاهر میشود.
۱۰. استفاده از فرم:
در معماری مدرن داخلی، استفاده از فرم به عنوان یکی از ویژگیهای اصلی طراحی محسوب میشود. فرم به شکل هندسی ساده و خطوط شکسته در طراحی داخلی مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین، در طراحی مدرن داخلی، فرم به شکل هندسی و ابعاد منظم و هماهنگ به کار میرود و معمولاً با استفاده از مواد ساده و باکیفیت تحقق مییابد.
به طور کلی، معماری مدرن داخلی با استفاده از خطوط ساده، فرمهای هندسی، استفاده از مواد پیشرفته، سادگی و کمیابی، شفافیت و تکنولوژی، به دستآوردن فضاهای مدرن و منحصر به فردی برای زندگی و کار افراد در آن فضاها میباشد.
شباهت های طراحی مدرن و معاصر در طراحی دکوراسیون داخلی
هر دو سبک تمایل دارند تا فضاهای داخلی ساده و بدون زرق و برق با خطوط صاف و باشند. این اصل از آن جهت که به شما احساس راحتی و آرامش می بخشد، بسیار جذاب است. هیچکدام یک از سبک معماری عناصر تزئینی یا مبلمان و پرده های سنگین را ترجیح نمی دهند؛ اما فضاهای معاصر می توانند با تغییر روند روز، این قانون را زیر پا بگذارند در هر دو سبک مبل ها، صندلی ها پاهایی در معرض دید دارند و از عناصر چوبی در این نوع معماری ها استفاده می شود.
تفاوت معماری مدرن و معاصر در طراحی دکوراسیون داخلی
مبلمان در دکوراسیون مدرن اغلب اشکال هندسی صاف و با خطوط تیز دارد، در حالی که مبلمان در دکوراسیون معاصر اشکال متمایزتری دارند و اغلب می توانند شامل مبلمان منحنی باشند.
دکوراسیون مدرن روند مینیمالیستی را دنبال می کند و می تواند شامل رنگهای خنک و سرد، بر پایه رنگ های خنثی است. در حالی که رنگ در سبک معاصر اغلب از رنگ های متضاد مانند سیاه و سفید استفاده می شود. اجزای دکوراسیون داخلی در معماری معاصر تمرکز بر روی سادگی دارند، در حالی که اجزای مدرن در عین سادگی بیشتر باید کارکردگرا باشند.
سبک مدرن، بهترین انتخاب برای صاحب خانه ای است که از زیبایی شناسی دوران 1900 تا 1950 لذت می برد. همچنین اولویت داشتن عناصر کاربردی و رنگ های گرم و طبیعی در سبک مدرن برای کسانی که دوست دارند یک تم طراحی واحد را انتخاب کنند، این گزینه بهترین است. سبک طراحی معاصر برای صاحبان خانه هایی که دوست دارند از روند به روز طراحی دکوراسیون داخلی و تزئینات آگاه باشند و تمایل دارند متناسب با زمان تغییر کنند، مناسب است.
انواع سبک های طراحی نما
سخن پایانی
سلیقه شما بهترین راه برای انتخاب یکی از سبک های معاصر یا مدرن برای طراحی دکوراسیون داخلی است. با این وجود اگر برای انتخاب مردد هستید می توانید از تیم مهندسین مشاور چینه ایوان پردیس کمک بگیرید. این تیم حرفه ای با در نظر گرفتن سلایق و بودجه شما و ارائه مشاوره راه را برای انتخاب هموارتر می کنند تا محیط داخلی زیباتر و جذابتری داشته باشید.