
نمای دو پوسته و انواع نماهای دو پوسته چیست
شاید شما هم با نگاه کردن به ساختمان های بلند شیشه ای، از خود پرسیده باشی که این نمای دو پوسته چگونه ساخته می شود و دلیل طراحی این نوع ساختمان ها چیست؟ در اولین برخورد با یک ساختمان اولین چیزی که توجه افراد را به خود جلب می کند، نمای بیرونی ساختمان است.
با گسترش روز افزون تکنولوژی، شاهد ظهور فناوری های نوین در تمام زمینه ها هستیم. نماهای ساختمان هم از این قاعده مستثنی نیستند و به گونه ای طراحی و ساخته می شوند که ویژگی و قابلیت های ساختمان را بهبود دهند. یکی از کاربردی ترین و محبوب ترین نما های ساختمان، نمای دو پوسته است.
برای تصور آسان و درک بهتر مکانیزم ساختاری این نماهای شیشه ای را می توان مانند شیشه های دو جداره در نظر گرفت. این نماها در عین زیبایی، کاربرد ها و مزیت های فراوانی دارند. برای آشنایی با این ساختمان های عجیب و با ساختار کاملاً شیشه ای، در ادامه مطلب با ما همراه باشید.
نمای دو پوسته همراه با پنل خورشیدی
روش های استفاده از نمای دو پوسته در فصول سرد زمستان
نمای دو پوسته چیست؟
نمای دو پوسته شامل دو فضای شیشه ای می باشد که بین محیط داخلی ساختمان و بیرون آن قرار می گیرند. لایه ی بیرونی از جنس شیشه تک لایه بوده و شیشه داخلی از جنس شیشه دو جداره می باشد. در فاصله بین این دو لایه ی ذکر شده، فضای خالی برای تهویه هوا تعبیه شده است که به عنوان یک کانال هوا مورد استفاده قرار می گیرد.
همانگونه که در شیشه های دو جداره، یک فضای خالی به عنوان عایق در نظر گرفته می شود، فضای بین دو لایه از نمای دو پوسته نیز عایقی در برابر دما، رطوبت و صوت اعمال می کند. به همین دلیل از این نماها می توان برای ساخت ساختمان های مقاوم در برابر طوفان شدید و آلودگی صوتی و موارد دیگر بهره گرفت.
گروه مهندسین مشاور چینه ایوان پردیس شما را راهنمایی میکند تا نگاهی جامع تر نسبت به تاریخچه طراحی داشته باشید
نگاهی جامع به تاریخچه طراحی نما در دنیا و ایران
نحوه عملکرد نمای دو پوسته
نحوه عملکرد نمای دو پوسته بدین گونه است که در فصول گرم، با استفاده از دریچه های تعبیه شده در لایه ی بیرونی پوسته، باعث کاهش دمای فضای بین لایه ها شده و بدین شکل باعث می شود انتقال دمای همرفتی بین محیط و ساختمان کمتر شود. از طرفی با تابش نور خورشید و گرم شدن لایه بیرونی، شاهد اثر مکش قوی تر در حفره های لایه بیرونی بوده که باعث خنک شدن فضای داخلی می شود.
روش های استفاده از نمای دو پوسته در فصول سرد زمستان
حالت اول:
با بسته نگه داشتن تمامی دریچه ها و حبس هوای درون فضای بین دو لایه، شاهد افزایش دمای آن منطقه بوده و دمای سطح لایه داخلی را افزایش داده و در نتیجه گرمایش کلی ساختمان را در پی خواهد داشت.
حالت دوم:
با استفاده از تزریق هوای گرم داخل ساختمان و افزایش دمای فضای بین دو لایه، همانند حالت اول شاهد افزایش دمای سطح بیرونی پوسته داخلی هستیم. همچنین با استفاده از کرکره های موجود در لایه بیرونی، می توان گرمای پرتو های خورشید که اغلب در فصول سرد مطلوب هستند را جهت افزایش بازدهی این سیستم استفاده نمود.
نحوه عملکرد نمای دو پوسته
انواع نماهای دو پوسته
نمای دو پوسته را می توان به 4 حالت عمده تقسیم بندی نمود:
نمای یکپارچه
نماهای دو پوسته ای که در این نوع قرار می گیرند، به صورت یکپارچه و پیوسته می باشند. در این حالت جریان هوا به صورت نامحدود و کاملاً آزاد بین محیط و فضای داخلی در جریان است. سادگی طراحی یکی از ویژگی های این نوع نماهای ساختمان است.
نما با ساختار بسته
در این نوع از نماهای دو پوسته، پنل هایی با در نظر گرفتن ابعاد هر طبقه تعبیه می شود. از مزایای این سیستم می توان به قابل کنترل بودن دما برای هر طبقه به صورت جداگانه اشاره کرد و نقطه نظر منفی این نوع نما، تأثیر مستقیم کیفیت هوای خروجی یک طبقه بر کیفیت هوای ورودی طبقه دیگر دانست.
نمای افقی
نحوه عملکرد این نما بدین گونه است که می توان با کنترل توازن ورود و خروج هوا در محفظه هایی با طراحی افقی، توانایی کنترل دمای هر طبقه را به صورت انتخابی بدون مشکل تداخل تهویه طبقات مختلف با یکدیگر، به دست آورد.
نمای عمودی
جریان هوا در این نماها به صورت حرکت عمودی بوده و کنترل دما از طریق دریچه هایی که در مجاورت پوسته قرار گرفته اند، انجام می شود. در این نوع از پوسته ها از عایق های صدا به صورت عمودی در فضای بین دو پوسته جهت جلوگیری از انتقال آلودگی صوتی به فضا های داخلی پوسته های مجاور استفاده می گردد.