مصالح کاربردی در طراحی نمای ساختمان

مصالح کاربردی در طراحی نمای ساختمان

از سال ‌هایی که خانه‌ ها به یک سبک و یک شکل ساخته می شدند، زمان زیادی گذشته است؛ و این روزها تنوع مصالح کاربردی در طراحی نمای ساختمان افزایش پیدا کرده است. انتخاب نوع متریال، تحت تأثیر عوامل زیادی از جمله هزینه ‌ای است که سرمایه‌گذار می‌ خواهد برای این کار صرف کند. 

مزایا و معایب مصالح به کار رفته در طراحی نمای ساختمان

نمای آجری

نمای سنگی

نمای کامپوزیت

نمای ترموود

نمای شیشه

هزینه‌ی طراحی نما ساختمان به چه صورت است؟

 

 

در این ادامه قصد داریم در مورد مزایا و معایب مصالح کاربردی مختلفی که در طراحی نما از آنها استفاده می شود و اهمیت برآورد هزینه‌ی اجرای آنها بیشتر توضیح دهیم. 

   

 

 

مزایا و معایب مصالح به کار رفته در طراحی نمای ساختمان

مصالح متفاوتی در سبک ‌های طراحی نمای مختلف استفاده می ‌شود که هر کدام معایب و مزایای خاص خود را دارند. بعضی از رایج‌ترین آنها به شرح زیر میباشند:

 

 

نمای آجری

یکی از قدیمی‌ترین مصالح کاربردی در طراحی نمای ساختمان، آجر است که اگرچه دیگر به ندرت از آن به صورت تنها استفاده می‌ شود، اما هنوز هم ساختمان ‌های زیادی با این نما در سطح شهر وجود دارند. این نما دیگر به اندازه‌ی نماهای کنونی زیبایی ندارد؛ اما به شدت در برابر عوامل محیطی مقاوم است و بعلاوه دسترسی به آن بسیار آسان است و قیمتش هم نسبت به سایر مصالح کاربردی در طراحی نمای ساختمان ارزان تر است. از آجر در طراحی نمای مسکونی و تجاری استفاده می ‌شود و اجرای آن نیاز به تخصص و تجهیزات خاصی ندارد.

 

 

به شما پیشنهاد می کنیم برای آشنایی بیشتر با نمای دو پوسته، مقاله زیر را مطالعه کنید و با چینه ایوان پردیس همراه باشید.

نمای دو پوسته چیست؟

 

 

نمای سنگی

سنگ را می‌ توان رسماً یکی از گرانترین و سنگین ترین مصالح کاربردی در طراحی نمای ساختمان دانست. نمای سنگی جلوه‌ی بسیار زیبا و باشکوهی به ساختمان می‌ دهد. بعلاوه سنگ به تغییرات محیطی بسیار مقاوم است و در اثر باد و باران آسیب نمی بیند. از این متریال می ‌توان در ساختمان های مختلفی با کاربری های مختلف استفاده نمود. همچنین سنگ در برابر تغییرات دمایی و آلودگی‌ های صوتی عایق بسیار مناسبی است و در برابر آتش سوزی تخریب نمی‌شود.
با این حال اجرای آن بسیار پرهزینه است و وزن ساختمان را افزایش می ‌دهد. در نتیجه از آن در طراحی نمای ساختمان در مناطق زلزله خیز استفاده نمی شود. اجرای نمای سنگ بسیار زمان بر است و توصیه می شود در شرایط آب هوایی بسیار سرد و خشک از آن استفاده نشود؛ زیرا احتمال شکستگی یا افتادن سنگ ها وجود دارد.

 

 

نمای کامپوزیت

کامپوزیت یکی از جدیدترین مصالح کاربردی در طراحی نمای ساختمان است. با استفاده از این نما، شما می ‌توانید جلوه‌ی مدرنی به ساختمان خود بدهید. یکی از مزایای استفاده از این نما سبکی آن است که به مقاومت ساختمان در برابر زلزله کمک زیادی می ‌کند. بعلاوه اجرای آن بسیار سریع پیش می ‌رود، موضوعی که می ‌تواند در پایان کار طراحی نمای ساختمان اهمیت زیادی داشته باشد. کامپوزیت عایق صوتی بسیار خوبی است و از آن در طراحی نمای ساختمان‌ هایی که در مناطق شلوغ قرار دارند استفاده می شود. کامپوزیت تنوع رنگی بالایی دارد و می‌ تواند جلوه‌ی زیبایی به ساختمان بدهد، بعلاوه با استفاده از آن می‌ توان بنا را آب بندی کرد.

 

طراحی نما ساختمان



با این حال کامپوزیت هم معایب خاص خود را دارد. برای مثال صرفه‌ی اقتصادی ندارد. علاوه بر هزینه ای که باید برای خرید ورق های کامپوزیتی بپردازید، اجرای آن هم نیاز به زیرسازی دارد. این نما در برابر شرایط جوی پایداری زیادی ندارد و ممکن است در برابر وزش باد کنده شود. همچنین به سرعت کثیف می‌شود و ذرات گرد و غبار را به خود می‌گیرد از این رو نیاز به پاکسازی روزانه دارد.

 

 

نمای ترموود

ترموود ها، چوب های فرایند شده ای هستند که در برابر شرایط مختلف جوی مقاوم شده‌اند و از مقاوم ترین مصالح کاربردی در طراحی نمای ساختمان هستند. ترموود ها سبک اند و اجرای آنها به زمان طولانی نیاز ندارد. بعلاوه تنوع بالایی در رنگ و اندازه دارند و عایق دمایی بسیار خوبی در نظر گرفته می‌شوند. با این حال نمای چوبی به نگهداری نیاز دارد و باید سالانه پوشش روی آن را تیمار کرد.

 

 

با بهترین شرکت های معماری آشنا شوید

بهترین شرکت های معماری

 

 

نمای شیشه

شیشه یکی از مدرنترین مصالح کاربردی در طراحی نمای ساختمان است. استفاده از این متریال، جلوه‌ی بسیار زیبا و درخشانی به ساختمان می‌دهد. شیشه در عین سادگی بسیار زیبا است. در وهله‌ی اول استفاده از شیشه در نمای خانه، میزان نور طبیعی ساختمان را افزایش می ‌دهد. این نما به سرعت اجرا می‌شود و اگر از انواع دوجداره استفاده شود می‌تواند عایق بسیار مناسبی برای دما و آلودگی صوتی باشد.
از معایب این متریال هم می‌توان در درجه‌ی اول به بحث جرم پذیری و کثیف شدن آن اشاره کرد که هزینه‌ های نگهداری را افزایش می‌دهد. هزینه‌ی اجرای آن نیز بالاست و در برابر آتش و زلزله مقاوم نیست. بعلاوه از آنجایی که باعث دیده شدن محیط داخلی ساختمان می‌شود، استفاده از آن در خانه‌های مسکونی در کشور ما سنخیتی ندارد و از این رو بیشتر در طراحی نمای ساختمان‌های تجاری از آن استفاده می‌شود.

 

 

طراحی نمای ساختمان

 

 

هزینه‌ی طراحی نما ساختمان به چه صورت است؟

هزینه‌ی ساخت بخش بیرونی به میزان زیادی به نوع مصالح کاربردی در طراحی نمای ساختمان بستگی دارد. شما می‌توانید با انتخاب مصالحی همچون سنگ یا شیشه، به میزان زیادی به هزینه‌های ساخت ساختمان اضافه کنید؛ بنابراین مسئله‌ی برآورد هزینه‌ها در زمان طراحی ساختمان موضوع بسیار مهمی است. برای برآورد صحیح و واقعی نیاز به نظر کارشناسانی دارید که در این زمینه تخصص داشته باشند. کارشناسان ما در شرکت مهندسین مشاور چینه ایوان پردیس می‌ توانند به برآورد هزینه‌ های مربوط به ساخت و اجرای نما به شما کمک زیادی بکنند.
گروه ما یکی از شرکت‌ های برتر طراحی نما است که به واسطه ی سال ها تجربه ای که در طراحی و ساخت ساختمان‌های مختلف داشته‌ است می‌ تواند بسته به هدف کاربری، هزینه‌ی مدنظر، اقلیم و شرایط آب و هوایی، مد و ترند روز و ... نمای مناسبی را برای ساختمان شما طراحی کند. همچنین می‌توانند هزینه‌ی نهایی اجرای نما را با دقت بسیار بالا برای شما برآورد کنند تا بتوانید دید جامعی داشته باشید. شما می‌توانید همین امروز با کارشناسان ما تماس بگیرید تا آنها شما را از نحوه و شرایط همکاری و خدماتی که می‌توانیم به شما ارائه نماییم، مطلع کنند.

کلیه حقوق این وب سایت محفوظ و متعلق به مهندسین مشاور چینه میباشد.

[ طراحی وب سایت و سئو | امپریال برند ]