در این مقاله در مورد صفر تا صد نمای کامپوزیت، مزایا و معایب، قیمت نمای کامپوزیت و بسیاری از موارد دیگر می پردازیم.

صفر تا صد نمای کامپوزیت | قیمت نمای کامپوزیت ساختمان

نمای کامپوزیت | (Composite Facade)

نمای کامپوزیت یکی از نماهای مدرن و امروزی است که می‌توان در طرح و رنگ‌های دلخواه برای زیباسازی و محافظت از ساختمان به کار گرفت. به کمک نمای کامپوزیت ساختمان طراحان می‌توانند بدون محدود بودن به هر گونه ابزاری طرح‌های خلاقانه خود را اجرا کنند‌. در ادامه مقاله به بررسی انواع نمای کامپوزیت، مزایا و معایب، قیمت و هر آنچه که باید درباره این نما بدانید پرداخته‌ایم.

نمای کامپوزیت چیست؟

نمای کامپوزیت پوشش‌ مقاومی برای ساختمان‌ها است که امروزه بسیار رایج شده است. نماهای کامپوزیت به عنصر تعیین کننده معماری مدرن تبدیل شده‌اند که دو خواسته انسان یعنی زیبایی شناسی و پایداری را ترکیب می‌کنند. همانطور که فناوری و قابلیت‌های طراحی همچنان در حال پیشرفت هستند، نمای کامپوزیت فرصت‌های بی نظیری را برای معماران و صاحبان ساختمان‌ها برای ایجاد سازه‌های بصری خیره کننده و دوستدار محیط زیست ارائه می‌دهد.
با بهره‌گیری از پتانسیل مواد کامپوزیت و تکنیک‌های ساخت و ساز نوآورانه، آینده طراحی نما برای تحولات قابل توجهی آماده می‌شود. بنابراین نماهای کامپوزیت یک انتخاب ایده‌آل برای کسانی است که به دنبال یک نمای مناسب برای ساختمان خود هستند.

نمای کامپوزیت پوشش‌ مقاومی برای ساختمان‌ها است که امروزه بسیار رایج شده است. نماهای کامپوزیت به عنصر تعیین کننده معماری مدرن تبدیل شده‌اند که دو خواسته انسان یعنی زیبایی شناسی و پایداری را ترکیب می‌کنند.

اجزای تشکیل دهنده نمای کامپوزیت

نمای کامپوزیت یک نمای محبوب و رایج است که از ترکیب چند ماده یعنی دو لایه آلومینیوم و یک لایه پلی اتیلن تشکیل شده و در نهایت یک نمای قوی و محکم ایجاد می‌شود. همچنین لایه بیرونی این نما برای تثبیت رنگ با PVDF و آستر اپوکسی رزین پوشانده شده است. سبکی وزن، ایمنی و مقاومت بالا و تنوع زیاد این نوع از نماها سبب شده است که افراد برای استفاده از آنها ترغیب شوند.

کاربرد نمای کامپوزیت

کامپوزیت‌ها در کنار نمای کامپوزیت ساختمان دارای کاربردهای گسترده‌ی دیگری نیز هستند که در اینجا به برخی از آنها اشاره کرده‌ایم:

● پنل‌های دیواری

این پنل‌ها معمولا در نمایشگاه‌ها، بانک‌ها، فروشگاه‌ها، آپارتمان‌ها و رستوران‌ها و دفاتر خدماتی به کار می‌روند.

● نوسازی

استفاده دیگر از کامپوزیت در نوسازی ساختمان‌های از کار افتاده و قدیمی، طبقات قدیمی، نماها و سقف‌های نیاز به نوسازی است.

● دکوراسیون داخلی و طراحی دکوراسیون داخلی

از کامپوزیت‌ها می‌توان به منظور دکوراسیون برای سقف، آشپزخانه، دیوار داخلی، بالکن و حمام استفاده کرد.

● تابلوهای تبلیغاتی

استفاده از کامپوزیت برای بیلبوردها، سکوهای نمایش، تابلوهای تبلیغاتی و تابلوهای راهنما نیز بسیار رایج است.

نمای کامپوزیت در پنل های دیواری، نوسازی، دکوراسیون داخلی و طراحی دکوراسیون داخلی و تابلوهای تبلیغاتی کاربرد دارد.

مزایای نمای کامپوزیت

نمای کامپوزیت مزایای زیادی هم برای معماران و هم برای صاحبان ساختمان‌ها دارد. از جمله مزایای نمای کامپوزیت عبارتند از:

1) تطبیق‌پذیری

نمای کامپوزیت طیف وسیعی از امکانات طراحی را در اختیار معماران قرار می‌دهد. انعطاف‌پذیری مواد کامپوزیتی امکان ساخت شکل‌ها، منحنی‌ها و بافت‌های پیچیده را فراهم می‌کند و امکان ایجاد نماهای منحصربه‌فرد و خیره‌کننده را به طراحان می‌دهد.

پیشنهاد میگردد این مقاله در مورد طراحی اتاق بازی و نقش آن در زیباسازی طراحی داخلی را مطالعه نمایید و از ایده های آن استفاده نمایید: طراحی اتاق بازی و ایده های جذاب

2) بهره‌وری انرژی

ادغام لایه‌های عایق در نمای کامپوزیت عملکرد انرژی ساختمان‌ها را بهبود می‌بخشد. این ویژگی خاص منجر به کاهش هزینه‌های گرمایش و سرمایش شده و ردپای کربن کمتری ایجاد می‌کند.

3) دوام بالا

نماهای کامپوزیت در برابر عوامل جوی، خوردگی و پوسیدگی و بی‌رنگ شدن بسیار مقاوم هستند. آنها به حداقل تعمیر و نگهداری نیاز دارند و یک نمای مقرون‌به‌ هستند که تا مدت‌ها برای شما کار خواهند کرد.

4) ایمنی در برابر آتش

نمای کامپوزیت را می‌توان طوری طراحی کرد که مقررات ایمنی آتش‌نشانی را کاملا دقیق رعایت کند. مواد مقاوم در برابر آتش را می‌توان در این طراحی‌ها و نماها گنجاند تا ایمنی کلی ساختمان را افزایش دهد.

معایب نمای کامپوزیت

نمای کامپوزیت در کنار مزایای متعددی که دارد، دارای معایبی نیز است که عبارتند از :

قیمت بالا

قیمت نهایی یک نمای ساخته شده از کامپوزیت‌ها می‌تواند بالا باشد. البته گفتنی است که هزینه کردن برای نما مانند یک سرمایه‌گذاری خوب است زیرا می‌توانید از ساختمان خود محافظت کرده و در کنار زیباسازی آن، ارزش خانه را نیز بالا ببرید.

مقاومت پایین در مقابل ضربه

همانطور که گفتیم نمای کامپوزیت بسیار سبک است و به همین سبب در مقابل ضربه مقاومت پایینی دارد. برای این منظور می‌توانید به صورت دوره‌ای نمای ساختمان را مورد بررسی قرار دهید تا از این گونه خرابی‌ها جلوگیری نمایید.

جذب جرم

نمای کامپوزیت می‌تواند ذرات موجود در هوا را جذب کرده و دچار جرم شود. خوشبختانه این مشکل به راحتی توسط رنگ‌ استاتیک قابل حل است و می‌توانید از نصب این نما لذت ببرید.

نمای کامپوزیت دارای معایبی از جمله قیمت بالا، مقاومت پایین در برابر ضربه و جذب جرم می باشد.

انواع نمای کامپوزیت

نمای‌ کامپوزیت می‌تواند انواع مختلفی داشته باشد و افراد می‌توانند با توجه به خواست و سلیقه خود، گزینه دلخواه را انتخاب کنند. از جمله انواع کامپوزیت‌ها می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

1. کامپوزیت معمولی

این مدل ساده‌ترین نوع کامپوزیت است که قیمت مناسب‌‌تری نیز نسبت به انواع دیگر دارد.

2. کامپوزیت رنگی

کامپوزیت‌های رنگی مشابه نوع ساده از کامپوزیت‌ها هستند با این تفاوت که می‌توان در آنها از رنگ‌های جذاب و چشم‌نواز استفاده کرد.

3. کامپوزیت نانو

این کامپوزیت‌ها از فناوری نانو برخوردار بوده و دارای مزایا و کارایی‌های بسیاری نیز می‌باشند.

4. کامپوزیت با طرح چوب و سنگ

کامپوزیت با طرح چوب و سنگ یک نوع از کامپوزیت است که به علت زیبایی منحصربه‌فرد و قیمت مناسب طرفداران بسیاری دارد.

5. کامپوزیت نسوز

این نمای کامپوزیت به علت داشتن هسته مرکزی در مقابل آتش مقاومت بالایی دارد.

6. کامپوزیت ضد باکتری

در این کامپوزیت از رنگ خاصی استفاده شده است که آن را ضد باکتری می‌کند. این کامپوزیت‌ها در آزمایشگاه‌ها کاربرد بسیاری دارند.

انواع نمای کامپوزیت بر اساس نوع پوشش

نمای کامپوزیت بر اساس نوع پوشش به دسته‌های زیر تقسیم می‌شود:

1.پلی استر

این پوشش در نمای کامپوزیت یک لایه رنگ است که مقاومت پایینی دارد و از این رو برای محیط‌های خارجی استفاده نمی‌شود.

2. پوشش PVDF

این پوشش خاص یک نوع رزین است و با داشتن لایه پلیمری و عناصر محافظی چون فلوئور، می‌تواند در شرایط محیط خارجی مانند باد و باران و نور خورشید و حتی موقعیت‌های اسیدی و قلیایی تا سال‌های سال دوام بیاورد.

3. پوشش FEVE

این پوشش برای نمای داخلی کاربرد دارد و مشابه با نانو pvdf است.

روش نصب و اجرای نماهای آلومینیوم کامپوزیت چگونه است؟

مراحل نصب نمای کامپوزیت شامل چند مرحله است:

مرحله اول: طراحی و برنامه ریزی

در این مرحله از کار، معماران برای طراحی با در نظر گرفتن عواملی مانند زیبایی شناسی، الزامات عملکرد و مقررات محلی، از نزدیک با مهندسان نما مشورت و همکاری می‌کنند.

مرحله دوم: ساخت

پانل‌های نما خارج از محل تولید می‌شوند که امکان کنترل دقیق و کیفیت را فراهم می‌کند. این فرآیند شامل مونتاژ لایه‌ها و مواد مختلف برای ایجاد پانل نمای کامپوزیت است.

مرحله سوم: نصب در محل

پانل‌های کامپوزیت پیش ساخته به محل ساخت و ساز منتقل شده و بر روی سیستم پشتیبانی سازه نصب می‌شوند. سیستم‌های تثبیت و اتصال برای محکم کردن پانل‌ها در جای خود استفاده خواهند شد. روش اجرای نمای کامپوزیت نیز در حالت کلی به سه دسته تقسیم میشود:

  • سیستم فیکس که در آن کامپوزیت‌ها با پرچ یا پیچ بر زیرساز آلومینیومی یا آهنی متصل می‌شوند.
  • سیستم هنگ که در آن کامپوزیت‌ها به شکل ریلی بر روی پروفیل‌هایی خاص نصب می‌‌شوند.
  • سیستم اچ و ال یکی دیگر از روش‌‌های اجرای نماهای کامپوزیت است که کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بهترین شیوه اجرا نوع فیکس است که بسیار اصولی، مقاوم و قابل اعتماد می‌باشد.

نصب و اجرای نماهای آلومینیوم کامپوزیت شامل سه مرحله ی طراحی و برنامه ریزی، ساخت و نصب در محل است.

قیمت نمای کامپوزیت

قیمت نمای کامپوزیت به عوامل متعددی بستگی دارد که عبارتند از:

  • ضخامت پانل کامپوزیت
  • جنس لایه میانی نما
  • نوع آلیاژ موجود در پانل
  • رنگ لایه بیرونی پانل
  • نوع روش اجرایی

همگی این موارد در قیمت پروژه دخیل هستند. شما می‌توانید با مشاوره گرفتن از یک تیم حرفه‌ای در ابتدای کار جوانب پروژه را بسنجید و کاملا آگاهانه نماهای کامپوزیت را نصب و اجرا نمایید.

اگر دوست داشتید که برای طراحی روف گارن خود علاوه بر استانداردها و نکات فنی آن، ایده های جذاب نیز دریافت نمایید و از آن در طراحی ویلا و آپارتمان خود استفاده نمایید، این مقاله را از دست ندهید: طراحی روف گاردن و ایده های جذاب

سخن پایانی

برخلاف گذشته که افراد به نمای ساختمان اهمیت چندانی نمی‌دادند، امروزه با دانستن مزایای یک نما، مردم به دنبال بهترین مواد برای پوشش ساختمان‌ها هستند. گروه چینه یک مجموعه حرفه‌ای است که با سابقه‌ای درخشان سالهای سال در حوزه طراحی و اجرای انواع نما فعالیت کرده است. شما می‌توانید برای دریافت مشاوره و اجرای نمای کامپوزیت یا دیگر انواع نماهای ساختمان خود با گروه چینه تماس بگیرید.

 

کلیه حقوق این وب سایت محفوظ و متعلق به مهندسین مشاور چینه میباشد.

[ طراحی وب سایت و سئو | امپریال برند ]