در این مقاله در مورد همه آنچه که باید در مورد نورپردازی نما بدانید، صحبت کردیم.

نورپردازی نما + طراحی و اجرای نورپردازی نمای ساختمان

اهمیت نورپردازی نما

نورپردازی نما یک روش عالی برای برجسته کردن طراحی‌ و زیبایی ساختمان در شب است و با توجه به نوع ساختار نورپردازی، به روش‌های متعددی قابل اجرا می‌باشد. در ادامه به نورپردازی نمای ساختمان و هر آنچه که باید درباره آن بدانید پرداخته‌ایم.

نورپردازی نما به چه معناست؟

نورپردازی نمای ساختمان به معنی استفاده از وسایل نورپردازی برای نشان دادن نمای ساختمان در طول شب است. هدف اصلی این کار برای نشان دادن زیبایی، جلوه و طراحی‌های خاص یک بنا پس از تاریک شدن هوا است اما در کنار این مورد می‌تواند با روشن کردن محیط، امنیت را بالا برده و به محیط اطراف نیز جذابیت خاصی ببخشد.

نورپردازی نمای ساختمان به معنی استفاده از وسایل نورپردازی برای نشان دادن نمای ساختمان در طول شب است.

اصول نورپردازی نما

نورپردازی به یک ذهن خلاق نیاز دارد زیرا فرایندی است که هنر و کار فنی را با یکدیگر ترکیب می‌کند و با توجه به معماری ساختمان و محیط اطراف انجام می‌شود.

اصول نورپردازی نما به شرح زیر است:

میزان نور

مهم است که از نور بیش از حد روشن یا شدید در نورپردازی اجتناب کنید زیرا می‌تواند چشم را اذیت کرده و نما را نیز به خوبی نشان ندهد.

محدوده روشنایی

محدوده روشنایی توصیه شده بسته به نوع ساختمان متفاوت است. برای مثال برای ساختمان‌های مسکونی، محدوده روشنایی 1.5 تا 4.5 متر، برای ویترین‌های تجاری محدوده 6 تا 15 متر و برای برای بناهای تاریخی محدوده 3 تا 9 متر توصیه می‌شود.

دمای رنگ

دمای رنگ نقش مهمی در تاثیرگذاری بر محیط و تاثیر بصری نورپردازی نما دارد. نور سفید گرم در محدوده 3000K احساس راحتی و آرامش می‌بخشد. از سوی دیگر، سایه‌های سردتر در حدود 5000K کنتراست و شادابی ایجاد می‌کنند.

میزان مصرف انرژی

‌LEDهای کم مصرف و لامپ‌های هوشمند می‌توانند به میزان قابل توجهی مصرف انرژی را کاهش داده و اثرات زیست محیطی را به حداقل برسانند.

اصول نورپردازی نما فاکتورهای متعددی اعم از میزان نور، محدوده روشنایی، دمای رنگ و میزان مصرف انرژی را دربر می گیرد.

انواع سبک های نورپردازی نمای ساختمان

نورپردازی نما توسط طراحان به سه روش مختلف انجام میشود. این سبک‌های نورپردازی عبارتند از:

نورپردازی از روی زمین

در این سبک‌ از نورپردازی وسایل و ابزارهای روشن‌کننده بر روی زمین تعبیه می‌شوند.

نورپردازی از سقف

برای این نوع نورپردازی نمای ساختمان چراغ‌ها در بالا تعبیه می‌شوند. در منازل مسکونی برای تجهیزات نورپردازی از ناودان سقف به عنوان پایه چراغ‌های نما استفاده می‌شود. برای ساختمان‌ها، می‌توانید تجهیزات را در لبه پشت بام قرار دهید تا بتوانید چراغ‌ها را به سمت پایین بتابانید.

نورپردازی از روی دیوار

این نوع نورپردازی به چراغ‌هایی اشاره دارد که روی دیوار قرار می‌گیرند. این سبک برای ایجاد یک اثر سایه در نمای ساختمان عالی است.

یکی از مدلهای طراحی نما در اجرای نورپردازی های نمای ساختمان، اجرا و طراحی نمای دو پوسته است که شما می توانید در این مقاله به صورت کامل در مورد طراحی نمای دو پوسته اطلاعات کاملی را به دست آورید. و همچنین شرکت مهندسی مشاوره چینه یکی از شرکت های ارائه دهنده خدمات طراحی نمای دو پوسته در ایران است که شما می توانید انواع پروژه های طراحی نمای ساختمان ما را مشاهده نمایید و همچنین به یکی از معروفترین پروژه های اجرا شده چینه که جز موارد طراحی نمای دو پوسته ماست و در خیابان نیاوران قرار دارد به نام پروژه طراحی ساختمان اداری و تجاری چینه دست یابید

ترکیب انواع نورپردازی

وقتی صحبت از نورپردازی نمای ساختمان به میان می‌آید، هیچ فرمولی در مورد نحوه انجام آن وجود ندارد. بنابراین با خیال راحت سه نوع مختلف نورپردازی نما را با هم ترکیب کنید.

مراحل اجرای نورپردازی نما

نورپردازی تنها وقتی می‌تواند بهترین جلوه را داشته باشد که مراحل اجرای آن به درستی و توسط یک تیم حرفه‌ای انجام شده باشد. در اینجا مراحل اجرای نورپردازی نما را برای شما آورده‌ایم:

1. درک معماری ساختمان

درک کامل معماری ساختمان اولین گام در ایجاد یک طرح نورپردازی نما کارآمد است. اجزای ساختاری ساختمان شامل فرم، مصالح، بافت، منحنی‌ها و ویژگی‌های معماری آن را در نظر بگیرید و ارزیابی کنید.

2. تعریف اهداف نورپردازی نما

هدف اصلی نورپردازی نمای ساختمان شامل افزایش زیبایی ساختمان، افزایش دید و ایمنی، ایجاد یک نقطه کانونی، برجسته کردن ویژگی‌های معماری خاص یا انتقال یک پیام خاص می‌شود. کل فرآیند طراحی با این اهداف اداره خواهد شد.

3. در نظر گرفتن محیط اطراف

طراحی کلی نورپردازی نما به شدت تحت تاثیر محیط اطراف است. سازه‌های مجاور، ویژگی‌های فضای باز و سیستم‌های روشنایی که از قبل در محل وجود دارند را در نظر بگیرید.

نورپردازی تنها وقتی می‌تواند بهترین جلوه را داشته باشد که مراحل اجرای آن به درستی و توسط یک تیم حرفه‌ای انجام شده باشد. در این مقاله مراحل اجرای نورپردازی نما را برای شما آورده‌ایم:

4. انتخاب لامپ LED مناسب

مهم است که هنگام انتخاب تجهیزات ال‌ای‌دی چندین جنبه را در نظر بگیرید. این موارد شامل خروجی لومن، زاویه خروجی لومن، دمای رنگ، شاخص رندر رنگ (CRI) و رتبه IP برای کاربردهای فضای باز است.

5. کارایی در مصرف انرژی و پایداری

بالاترین سطح بهره‌وری انرژی و پایداری را می‌توان با نصب مناسب، تعمیر و نگهداری معمول و تنظیمات درست سطح روشنایی به دست آورد.

6. اجرای درست و اصولی

اجرای نورپردازی نما باید توسط یک گروه مجرب انجام بگیرد. افراد حرفه‌ای محل قرارگیری تجهیزات نورپردازی را به خوبی می‌دانند. آنها با انتخاب جایگاه مناسب، تابش نور را به گونه‌ای تنظیم می‌کنند که بیشترین نور، بالاترین جلوه و بهترین دید را داشته باشد.

7. نگهداری و تعمیر منظم

برای حفظ کارایی طراحی نورپردازی نما یک برنامه تعمیر و نگهداری منظم ایجاد کنید. این امر مستلزم بررسی و نگهداری منظم وسایل LED، تعویض به موقع قطعات شکسته و تنظیم تنظیمات روشنایی در صورت لزوم است.

روش نورپردازی نمای ساختمان‌های مختلف

نورپردازی نما را می‌توان برای انواع ساختمان‌ها به کار گرفت و طراحی و معماری آنها برجسته‌تر کرد. در اینجا روش نورپردازی ساختمان‌های مختلف را برای شما آورده‌ایم:

نورپردازی نمای ساختمان یک طبقه

نورپردازی برای ساختمان‌های یک طبقه به اندازه ساختمان‌های بلند حائز اهمیت می‌باشد. برای این منظور باید رنگ نور، روش نورپردازی و شدت نور را به گونه‌ای انتخاب کنیم که پنجره‌ها و زوایای خانه به چشم آمده و ساختمان زیباتر دیده شود. طراحی نمای ساختمان یک طبقه چه برای ویلا و چه برای ساختمان شامل نکات مهمی است که شما باید آن ها را به خوبی درک نمایید و همچنین طراحی نمای ساختمان یک طبقه با توجه به فرهنگ و اصول ما ایرانیها دارای زوایای طراحی و اجرای خود است که باید در اصول معماری آن دید، برای همین منظور این مقاله را که در حوزه نکات مهم در طراحی نمای ساختمان یک طبقه به سبک آریایی ها ست بخوانید.

نورپردازی نمای ساختمان دو طبقه

برای ساختمان‌های دو طبقه باید بر روشن شدن تراس‌ها، پنجره‌ها و ورودی تمرکز کنیم و اگر ساختمان دارای حیاط بود، از نورپردازی آن غافل نشویم‌.
چون در مقالات قبلی بسیار در این باره صحبت کردیم و اصول طراحی نمای ویلاهای دوبلکس و اصول طراحی نمای ساختمان های بیشتر از دو طبقه را به صورت جامع مورد بررسی قرار دادیم پیشنهاد میکنیم این دو مقاله را به صورت کامل مطالعه نمایید:

طراحی ویلا دوبلکس

طراحی نمای ساختمان سه طبقه

نورپردازی نمای ساختمان سنگی

سنگ‌ها یکی از ابزارهای محبوب و رایج در نما هستند اما زیبایی آنها در شب پوشیده می‌شود و به همین منظور نیازمند نور مناسب هستند. برای این نوع از نماها باید از نورهای شدیدتر با بازتاب و پرتاب بیشتر استفاده کرد زیرا نمای سنگی نورها را بازتاب نمی‌دهد.

نورپردازی نمای ساختمان ویلایی

در نورپردازی نما یک ویلا باید بر نکات اصلی این ملک‌ها متمرکز شویم که شامل آلاچیق، تراس، نمای اصلی ساختمان، استخر، روف گاردن و همچنین حیاط و بخش بیرونی ویلا می‌شود.

نورپردازی نمای ساختمان ساده

در نمای ساختمان ساده، نورپردازی نما بهترین راه برای جلوه بخشیدن به آن می‌باشد. بنابراین با کمک یک طراح حرفه‌ای، نورپردازی خلاقانه‌ای در نظر گرفته و خانه خود را چند برابر زیباتر کنید.

کدام محصولات روشنایی برای نورپردازی نما مناسب است؟

در گذشته افراد اغلب از هالوژن‌ها برای روشنایی خانه و نما استفاده می‌کردند. اما امروزه متوجه شده‌ایم که این چراغ‌ها انرژی کارآمدی ندارند و بهتر است فقط در مواقع لزوم به کار گرفته شوند. در عوض چراغ‌های LED امروزه بسیار محبوب شده‌اند و بسیار سازگار بوده و مزایای محیط زیستی و زیبایی نیز دارند. ال‌ای‌دی‌ها با کارایی بیشتر، دوام طولانی‌تر و کارایی انرژی یک گزینه عالی برای به کار رفتن در پروژه‌های هنری و زیبا سازی نما هستند.

ال‌‌ای‌دی‌ها تنوع بالایی دارند و با رنگ‌های گوناگونی که از آنها در بازار عرضه شده است و پرتوهای قدرتمند و شدید که از نور ساطع می‌‌کنند، وضوح و تمرکز را برای شما به ارمغان خواهند آورد. از جمله محصولات روشنایی ال‌ای‌دی عبارتند از:

  • چراغ‌های دکوراتیو
  • پروژکتورها
  • چراغ‌هایی با شدت نور بالا
  • چراغ‌های دفنی
  • واشرها

محصولات روشنایی ال‌ای‌دی برای نورپردازی نما عبارتند از: چراغ‌های دکوراتیو، پروژکتورها، چراغ‌هایی با شدت نور بالا، چراغ‌های دفنی و واشرها

انواع لامپ نورپردازی نمای ساختمان

برای نورپردازی می‌توانیم از لامپ‌های متنوعی که دارای تکنولوژی ال‌ای‌دی هستند استفاده کنیم. از جمله این لامپ‌ها عبارتند از:

● چراغ دفنی یا زمینی

این چراغ‌ها روی زمین دفن شده یا در وسایل دیگر تعبیه می‌شوند.

● چراغ وال واشر

این چراغ‌ها چندین ال‌ای‌‌دی هستند که نورهای خطی تولید می‌کنند.

● چراغ‌ لاین یا خطی

این چراغ‌ها ظرافت کار را بالا می‌برند و محیط را منظم و چشم‌نواز نشان‌ می‌دهند. چراغ لاین برای روشنایی یک مسیر طولانی نیز گزینه مناسبی است.

این چراغ‌ها در نورپردازی نمای ساختمان، ظرافت کار را بالا می‌برند و محیط را منظم و چشم‌نواز نشان‌ می‌دهند. چراغ لاین برای روشنایی یک مسیر طولانی نیز گزینه مناسبی است.

● چراغ‌ جت لایت

این چراغ مشابه وال واشر است با این تفاوت که پرتاب نور آن بیشتر است و نورپردازی‌های نقطه‌ای و خطی را ارائه می‌دهد.

● چراغ‌ پروژکتور

این چراغ‌ها نوردهی زیادی دارند و در فضای باز یا در جاهایی که نیاز به نورپردازی وسیع است مورد استفاده قرار می‌گیرند.

مهم ترین نکات در نورپردازی نما

در نورپردازی باید نکات مهمی را رعایت کنیم تا بتوانیم بهترین نتیجه را بدست آوریم. مهم‌ترین نکات در نورپردازی شامل موارد زیر می‌شود:

  • کمک گرفتن از یک طراح و تیم حرفه‌ای برای نورپردازی نمای ساختمان.
  • شناخت درست معماری نما توسط طراح که سبب می‌شود بهترین نوع نورپردازی را انتخاب کند.
  • ارائه اهداف نورپردازی به طراح تا بتواند بهترین نورپردازی را برای ساختمان به کار بگیرد.
  • در نظر گرفتن محیط اطراف ساختمان برای پیاده‌سازی نورپردازی متناسب با فضای اطراف.
  • انتخاب تجهیزات نورپردازی مناسب که ساختمان را زیبا سازی کند، بهره‌وری انرژی داشته باشد و نور مناسبی ارائه دهد.

قیمت نورپردازی نمای ساختمان

قیمت نورپردازی یک نما به عوامل متعددی بستگی دارد که عبارتند از:

  • متراژ محیط نورپردازی
  • ارتفاع ملک
  • نوع نورپردازی مورد نظر
  • لامپ‌های به کار رفته
  • دستمزد طراح
  • و غیره

این موارد از جمله عوامل تاثیرگذار در قیمت یک پروژه نورپردازی هستند.

سخن پایانی

نورپردازی نما جلوه خاصی به ساختمان می‌دهد و در کنار روشن کردن محیط اطراف، برای زیباسازی محیط شهر نیز عالی است. مهندسان چینه ایوان پردیس یک گروه معماری مجرب هستند که می‌توانند نورپردازی ساختمان شما را بسیار خاص و درجه‌یک انجام دهند. بنابراین شما می‌توانید برای طراحی و اجرای نورپردازی یا دریافت مشاوره با تیم چینه تماس بگیرید.

 

کلیه حقوق این وب سایت محفوظ و متعلق به مهندسین مشاور چینه میباشد.

[ طراحی وب سایت و سئو | امپریال برند ]