طراحی داخلی آپارتمان مسکونی احمدی
تهران 180 متر مربع سال 1397
حس مکان در زمان، مهم ترین بحث در واقعیت روزمره است و خانه مهم ترین فضا برای ایجاد بهترین احساس است.
خانه اولین مفهوم آرامش و آسایش افراد و زندگی های روزمره بوده و نقش بسیار مهمی را در قصه ی زندگی ایفا می کند. در اینجا لازم می بینم کمی بیشتر راجع به خانه و مفاهیم و مضامین آن و خصوصاً مباحث آرامش و آسایش در این فضا صحبت کنم.
می دانیم که فضاها به طور ناخودآگاه بر روی جسم و روان تأثیر میگذارند. این تأثیرات از فرم و مقیاس فضا گرفته تا مصالح و مبلمان به کار رفته در فضا، هر یک به نوعی خودآگاه و ناخودآگاه بر روی ذهن و به طبع آن بر جسم اثر میگذارند. این اثرات به شکل های متفاوتی در ذهن ما تعبیر میشوند که جنبه های مثبت و منفی را القاء میکنند. توجه به نکاتی چون نور، شفافیت، سلسله مراتب، رنگ، حریم و بسیاری موارد دیگر، از جمله مباحثی است که باید در تک تک فضاهای خانه و در خود خانه به عنوان یک واحد در نظر گرفته شود.
باز به سراغ واحد آپارتمان مسکونی در خیابان ایران می رویم. در نگاه اول می توان تمام نکات گفته شده در بالا را در این فضا احساس کرد. سلسله مراتب به وسیله سیرکولاسیون افقی و نه عمودی ایجاد شده در محورهای اصلی و فرعی، چه در کلیت و چه در تک تک ریزفضاها، گویای عمیق این سرفصل برای خانه ی ایران است.
فضای پذیرایی با شومینه ای جدا شده است، شومینه در این فضا نقش همان کرسی در خانه های قدیم ایرانی را ایفا می کند، محل تجمع و گپ و گفتگوی خانواده در یک محفل خصوصی و گه گاه نیمه خصوصی. رنگ فضا در ترکیب با مبلمان و نورپردازی در سقف و چیدمان در کف، مصدری عجیب از هماهنگی، هارمونی و آرامش را به همراه دارد. چیدمان به مثابه یک عملکرد در عصر حاضر و با سبکی میانگونه در معماری معاصر و کلاسیک، وجد و شادی را در کمال اصالت به معرض نمایش می گذارد.